Najpopularniejszy w Polsce portal o finansach i biznesie

Money.pl Motoryzacja Saab 9-3

Opinie Saab 9-3

Opinie Saab 9-3 - wszystkie generacje

w klasie samochodów:
Klasa średnia
na podstawie liczby ocen:
307

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 73 ocen)
TAK (89%)
NIE (11%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
8%
Układ hamulcowy
2%
Inne
38%
Zawieszenie
6%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
34%
Przeniesienie napędu
6%
Układ elektryczny
18%
Inne
22%
  • Średnia ocena:
  • (4.20)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.15
  • Całokształt:
  • (4.31)
  • Ekonomiczność:
  • (3.88)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.97)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (4.15)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.44)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.33)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.14)
  • Układ jezdny:
  • (4.26)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (3.98)
  • Ergonomia:
  • (4.46)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.48)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (3.99)
  • Wyciszenie:
  • (3.97)

Komentarze użytkowników (307)

Oceny: Komentarze:  
2012-10-12
bilok
(2.85)
Auto bardzo przecietne jezeli chodzi o wlasciwosc jezdne. Mocny i elastyczny silnik na wyzszych biegach, dosc awaryjny. Jakosc wykonczenia tragedia!!! Wszytsko skrzypi, tanie plastiki na desce rozdzielczej i na niektorych panelach. Skrzypiaca \"udawana\"
pełna ocena: 1.9 TiD 150KM, 2006 r., 100000 km
2007-09-25
dIVINE
(4.85)
Niepowtarzalne solidne auto z charakterem, mocnym i ekonomicznym silnikiem, rzekłbym z własną duszą :-) funkcjonalnie do użytku codziennego bardzo dobre, choć szczególnie dobrze spisuje się na długich trrasach. No i to poczucie że jeździ się autem innym n
pełna ocena: 2.2 TiD 125KM, 2002 r., 130000 km
2008-03-19
tg-tgart
(4.54)
generalnie jestem wielbicielem SAAB-a więc dla mnie to auto marzenie (już nareszcie spełnione) więc moje opinie mogą być lekko subiektywne. Ogólnie samochód bardzo indywidualny, niepowtarzalny, powodujący, że niektórzy muszą czytać znaczek na masce żeby z
pełna ocena: 1.9 TiD 150KM, 2007 r., 16000 km
2013-10-25
brevo
(4.77)
moja ocena będzie w miarę obiektywna ponieważ miałem już kilka aut Renault Megane, Forda Focusa Rover 75, Renault Clio, Fiat Grande Punto, Mazda 626, Seat Cordoba i wcześniej Saaba 9-3 w dieslu. To auto jest najpiększniejsze w kombi i tylko z silnikiem ..
pełna ocena: 1.8 i 16V 150KM, 2008 r., 129000 km
2005-01-09
T. Dąbrowski
(4.62)
Znakomita luksusowa limuzyna o mocno sportowym (w razie potrzeby ) zacięciu. Przy pełnym wykorzystaniu mocy silnika trudno o konkurencję na drodze. Samochód z charakterem, nie dla każdego. Dyskretna klasa i elegancja - żadnych skrzydeł i metrowych spoiler
pełna ocena: 2.0 T 150KM, 2003 r., 3000 km
2013-01-04
mat
(4.23)
Kupując saaba wiesz co robisz, to nie przypadek, po prostu musisz być fanem marki. Wtedy wybaczasz mu wszystkie niedociągnięcia i każda podróż jest przyjemnością. Pozdrawianie się kierowców saabów na drodze: bezcenne! Samochód dla indywidualistów, sprawdz
pełna ocena: 2.2 TiD 125KM, 2001 r., 310000 km
2007-12-02
numberone
(2.46)
Jeżdziłem 900 z roku 1983 też się psuła ale człowiek ma sentyment. Myślałem, że 9-3 będzie lepszy a jest gorszy, to jakaś porażka (może to tylko mój egzemplarz). Wolę jeździć Espero mojego brata bo przynajmniej wiem,że nie stanę pośrodku drogi. Szkoda for
pełna ocena: 2.0 i 130KM, 1998 r., 170000 km
2006-10-15
saab 9-3
(4.15)
Nie ma porównanie jeżdżę nim od 2 lat i jest to jeden z lepszych samochodów w klasie. Kupiłem go za 152 000 zł. i oprócz przeglądów i ubezpieczenia nic dodatkowo nie płaciłem. Samochód jest niezawodny. Cena wcale nie jest taka wysoka jak na tą szwedzką ja
pełna ocena: 2.0 i 130KM, 2002 r., 27 km
2010-04-08
Lukasz
(4.31)
jest boski, przepiekny ta linia nadwozia cieszy mnie zawsze gdy na niego patrze...ksztalt deski rozdzielczej wspanialy!!! do tego wszystko co mozna bylo miec w aucie w 2001 roku mam i to z super dieslem za 20 000zl - cena porownywalnego audi a4 jest ok ..
pełna ocena: 2.2 TiD 125KM, 2001 r., 183000 km
2004-02-18
michal gkss
(3.62)
bardzo ladne i zhrabne autko wyrozniajace sie na ulicy, bardzo bezpieczne i wspaniale wyposazone drogie w utrzymaniu paliwo ubezpieczenie serwis etc.,etc. Glupie i nie powazne czasami zachowanie serwisu!!!! np. wypowiedzm ze z powodu wakacji w Szwecji ..
pełna ocena: 2.0 i SE 130KM, 1999 r., 39000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • Peugeot Traveller - nie tylko dla VIP-ów 12.02.2016 (18:36)
    Peugeot Traveller - nie tylko dla VIP-ów
    Podczas zbliżającej się wystawy samochodowej w Genewie jedną z najjaśniejszych gwiazd na stoisku Peugeot będzie model Traveller, czyli luksusowy i...
Wiadomości Auto-Moto

Partner serwisu

Ceny nowego
Saab 9-3
od 85900 do 223050