Na skróty

Money.pl Motoryzacja Volkswagen Passat B6 Kombi

Opinie Volkswagen Passat B6 Kombi

Opinie Volkswagen Passat B6 Kombi

w klasie samochodów:
Klasa średnia
na podstawie liczby ocen:
249

Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 45 ocen)
TAK (57%)
NIE (43%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
8%
Inne
29%
Zawieszenie
8%
Silnik
45%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
50%
Przeniesienie napędu
8%
Układ elektryczny
16%
Inne
29%
  • Średnia ocena:
  • (3.99)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.15
  • Całokształt:
  • (3.95)
  • Ekonomiczność:
  • (3.89)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.91)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (3.82)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.00)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.11)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.24)
  • Układ jezdny:
  • (4.23)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.03)
  • Ergonomia:
  • (4.23)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.27)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.53)
  • Wyciszenie:
  • (3.86)

Komentarze użytkowników (249)

Oceny: Komentarze:  
2005-09-14
Gerat
(4.77)
robi wrażenia na wszystkich oglądających. Szczególnie polecany ciemny kolor mój faworyt Mocca brąz na oko jak czarny. Ksenony "tańczące" super, diodowe światła extra, elektryczne wspomaganie nowa jakość w kręceniu fajerą. Według mnie porównując z Mondeo,
pełna ocena: 2.0 i 16V FSI 150KM, 2005 r., 10000 km
2012-08-17
moto moto
(3.15)
Drodzy czytelnicy. Jeśli już bardzo, bardzo, bardzo musicie kupić Passata B6 to wybierajcie wśród egzemplarzy poniżej 100.000 km, aby nie zacząć naprawiać od początku użytkowania. Mój między 100.000, a 200.000 km kosztował mnie ładnych parę tysięcy złotyc
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2006 r., 242000 km
2009-06-18
Artur
(4.23)
Polecam autko uważam że niema idealnego auta i każde auto obecnie oferowane maja swoje bolączki ze wzg. na zaawansowanie techniczne .. ale passat ma prestiż ładną sylwetkę i swietnie się prowadzi no i ekonomiczny koniecznie czarny pakiet chrom i 17 cali .
pełna ocena: 1.9 16V TDI PDE 140KM, 2005 r., 170000 km
2012-10-26
Robercik11
(4.46)
Powinno być dobrze z plusem ale nie ma takiej oceny. Autko bardzo mnie zaskoczyło bo sporo się naczytałem złych opinii o silniku itp. Kupiłem je trochę z konieczności i z lekką rezerwą ( to mój pierwszy VW ). Muszę stwierdzić że jest zupełnie dobre a spal
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2006 r., 268000 km
2011-10-16
Andrzej
(4.00)
kupilem ten samochod nie wiedzac ze ma tyle wrogow po kilku miesiacach eksploatacji jestem zdziwiony ta krytyka.Uwazam ze problemy wiekrzosc ma z oszczedzania:tankowanie na tanich stacjach brak wymiany filtrow,lanie oleju jaki zaleca mechanik a nie produc
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2006 r., 155000 km
2011-12-20
Maro
(4.62)
Jeżeli ktoś poszukuje dużego,ekonomicznego i zarazem prestiżowego auta rodzinnego to warto postawić na Passata B6 tylko koniecznie z jednostką 1,9 TDI, która jest jedną z najbardziej udanych z rodziny pompowtryskiwaczy. Warto znaleźć egzemplarz bezwypad
pełna ocena: 1.9 TDI PDE 105KM, 2006 r., 178000 km
2007-12-23
jacczyk
(4.77)
Jest dużu cichsze niż moja poprzednia Octavia. Dobre nagłosnienie fabryczne (wersja z 10-cioma głośnikami i MFD 2 RNS DVD -system super sound).Super przygotowane na jazdy po autostradzie- duża dynamika przy wyższych prędkościach (130-200km/h)-niżej równie
pełna ocena: 2.0 16V TDI PDE 170KM, 2007 r., 25000 km
2009-07-05
Marek
(2.62)
Nawet nie wiem od czego zacząć. Jeżdżąc od ponad 20lat różnego rodzaju wozidełkami i za namową znajomych, którzy to sugerowali kupno PORZĄDNEGO samochodu nie na \'F\' postanowiliśmy kupić nowego passata. 140tys zl wydane, auto pachnące nowością odebrane i
pełna ocena: 2.0 16V TDI PDE 170KM, 2009 r., 10000 km
2011-01-23
Jarosław
(4.92)
WSPANIAŁY SAMOCHÓD JAK DOBRZE SKROJONY GARNITUR SZYBKI OSZCZEDNY BEZAWARYJNY NAWET JAK DLA MNIE JEST ŁADNIEJSZY OD AUDI A4 RADZE KUPIC WERSJE COMFORTLINE LUB HIGHLINE A GWARANTUJE 100% ZADOWOLENIA Z ZAKUPU. PASSAT MNIE BARDZO POZYTYWNIE ZASKOCZYŁ CZYTAJĄC
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2007 r., 218000 km
2010-05-05
Krzysztof
(4.54)
Oceniam na 5 i powiem dlaczego.Po pierwsze jazda tym samochodem sprawia mi przyjemność.Po drugie negatywne opinie na temat tego modelu piszą chyba zazdrośni konkurenci bo częśc z nich wygląda na wyssaną z palca.Autem podróżuje się doskonale jest duże poje
pełna ocena: 1.9 TDI PDE 105KM, 2006 r., 165000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Wiadomości Auto-Moto
  • Nie udzielisz pomocy? Odpowiadasz prawnie

    Wielu kierowców liczy na to, że wypadkiem zajmie

  • Dlaczego Lexus nazywa się tak, a nie inaczej?

    Nazwa samochodu to niezwykle istotny element całej

  • Galliano zapowiada wielki powrót. Świat mody mu wybaczy?

    W 2011 roku Galliano został zwolniony z funkcji

Partner serwisu

Ceny nowego
Volkswagen Passat
od 75590 do 195090
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl