Najpopularniejszy w Polsce portal o finansach i biznesie

Money.pl Motoryzacja Volkswagen Passat B6 Kombi

Opinie Volkswagen Passat B6 Kombi

Opinie Volkswagen Passat B6 Kombi

w klasie samochodów:
Klasa średnia
na podstawie liczby ocen:
249

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 45 ocen)
TAK (57%)
NIE (43%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
8%
Inne
29%
Zawieszenie
8%
Silnik
45%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
50%
Przeniesienie napędu
8%
Układ elektryczny
16%
Inne
29%
  • Średnia ocena:
  • (3.99)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.15
  • Całokształt:
  • (3.95)
  • Ekonomiczność:
  • (3.89)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.91)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (3.82)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.00)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.11)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.24)
  • Układ jezdny:
  • (4.23)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.03)
  • Ergonomia:
  • (4.23)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.27)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.53)
  • Wyciszenie:
  • (3.86)

Komentarze użytkowników (249)

Oceny: Komentarze:  
2012-11-14
Bartas
(3.23)
Moją zmorą był silnik 2,0 TDI PD 140 KM. Trafiało mnie prawie wszystko co znajdziecie na stronach, forach, itd. Opisałem w części silnik - zdecydowanie odradzam. Zastanawiałem się nad inną wersją silnika, bo auto poza tym ładne i wygodne, ale niestety mia
pełna ocena: 2.0 TDI 120KM, 2006 r., 185000 km
2011-12-20
Maro
(4.62)
Jeżeli ktoś poszukuje dużego,ekonomicznego i zarazem prestiżowego auta rodzinnego to warto postawić na Passata B6 tylko koniecznie z jednostką 1,9 TDI, która jest jedną z najbardziej udanych z rodziny pompowtryskiwaczy. Warto znaleźć egzemplarz bezwypad
pełna ocena: 1.9 TDI PDE 105KM, 2006 r., 178000 km
2011-01-23
Jarosław
(4.92)
WSPANIAŁY SAMOCHÓD JAK DOBRZE SKROJONY GARNITUR SZYBKI OSZCZEDNY BEZAWARYJNY NAWET JAK DLA MNIE JEST ŁADNIEJSZY OD AUDI A4 RADZE KUPIC WERSJE COMFORTLINE LUB HIGHLINE A GWARANTUJE 100% ZADOWOLENIA Z ZAKUPU. PASSAT MNIE BARDZO POZYTYWNIE ZASKOCZYŁ CZYTAJĄC
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2007 r., 218000 km
2010-05-05
Krzysztof
(4.54)
Oceniam na 5 i powiem dlaczego.Po pierwsze jazda tym samochodem sprawia mi przyjemność.Po drugie negatywne opinie na temat tego modelu piszą chyba zazdrośni konkurenci bo częśc z nich wygląda na wyssaną z palca.Autem podróżuje się doskonale jest duże poje
pełna ocena: 1.9 TDI PDE 105KM, 2006 r., 165000 km
2009-06-06
ps
(3.38)
Zawiodłem się na tym samochodzie. Może trafiłem taki egzemplarz. Jak na samochód za 153.000,00zł jets to po rpostu tandeta i nie dziwię się, ze ludzie kupują japońskie samochody. Autoryzowane serwisy po prostu KOSZMAR. W większości niekompetentny. W jedny
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2006 r., 145000 km
2005-09-14
Gerat
(4.77)
robi wrażenia na wszystkich oglądających. Szczególnie polecany ciemny kolor mój faworyt Mocca brąz na oko jak czarny. Ksenony "tańczące" super, diodowe światła extra, elektryczne wspomaganie nowa jakość w kręceniu fajerą. Według mnie porównując z Mondeo,
pełna ocena: 2.0 i 16V FSI 150KM, 2005 r., 10000 km
2012-10-26
Robercik11
(4.46)
Powinno być dobrze z plusem ale nie ma takiej oceny. Autko bardzo mnie zaskoczyło bo sporo się naczytałem złych opinii o silniku itp. Kupiłem je trochę z konieczności i z lekką rezerwą ( to mój pierwszy VW ). Muszę stwierdzić że jest zupełnie dobre a spal
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2006 r., 268000 km
2007-12-23
jacczyk
(4.77)
Jest dużu cichsze niż moja poprzednia Octavia. Dobre nagłosnienie fabryczne (wersja z 10-cioma głośnikami i MFD 2 RNS DVD -system super sound).Super przygotowane na jazdy po autostradzie- duża dynamika przy wyższych prędkościach (130-200km/h)-niżej równie
pełna ocena: 2.0 16V TDI PDE 170KM, 2007 r., 25000 km
2009-09-05
jimga
(3.00)
zwykły szajs, niewarty swojej ceny. Przez rok wymieniałem zamek klapy tylnej, pompę paliwa, no i wyszła walnięta głowica- w 4 letnim aucie. Ludzie nie kupujcie tego bo jest najzwyczajniejszy przereklamowany bubel. Z B5 także nie było powodów do zachwytu .
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2005 r., 160000 km
2013-09-19
Albert
(4.31)
Jak komuś w Passacie trzeszczy to niech się palnie w czólko i nie pisze bzdur że ma samochód bez wypadku ten samochód jest tak zrobiony że nie ma prawa nic słychac jesli nikt tam wcześniej nie zagladał wiem bo sam wymienialem poduszki przednie po stłuczce
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2010 r., 91000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Wiadomości Auto-Moto
  • Samochód przyszłości od Mercedesa. Wnętrze jak... salon

    Prototypowy autonomiczny pojazd badawczy

  • Auto na pedały, które waży zaledwie 31 kilogramów

    Przeszedł pomyślnie testy na drogach, wkrótce

  • Wybrały najbardziej kobiecy samochód. Dobra decyzja?

    W jury konkursu zasiadły znane dziennikarki z

Partner serwisu

Ceny nowego
Volkswagen Passat
od 75890 do 195090
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl