Na skróty

Money.pl Motoryzacja Volkswagen Passat B6 Kombi

Opinie Volkswagen Passat B6 Kombi

Opinie Volkswagen Passat B6 Kombi

w klasie samochodów:
Klasa średnia
na podstawie liczby ocen:
249

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 45 ocen)
TAK (57%)
NIE (43%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
8%
Inne
29%
Zawieszenie
8%
Silnik
45%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
50%
Przeniesienie napędu
8%
Układ elektryczny
16%
Inne
29%
  • Średnia ocena:
  • (3.99)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.15
  • Całokształt:
  • (3.95)
  • Ekonomiczność:
  • (3.89)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.91)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (3.82)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.00)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.11)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.24)
  • Układ jezdny:
  • (4.23)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.03)
  • Ergonomia:
  • (4.23)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.27)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.53)
  • Wyciszenie:
  • (3.86)

Komentarze użytkowników (249)

Oceny: Komentarze:  
2011-12-20
Maro
(4.62)
Jeżeli ktoś poszukuje dużego,ekonomicznego i zarazem prestiżowego auta rodzinnego to warto postawić na Passata B6 tylko koniecznie z jednostką 1,9 TDI, która jest jedną z najbardziej udanych z rodziny pompowtryskiwaczy. Warto znaleźć egzemplarz bezwypad
pełna ocena: 1.9 TDI PDE 105KM, 2006 r., 178000 km
2007-08-03
MAciek
(4.00)
Jeżdżę nim jako służbowym - czasem w dłuższe trasy czasem w krótsze. Samochód dobry. Brak większych zastrzeżeń ale też brak superlatyw. Nie ma się do czego przyczepić ale też nic nie przyprawia o żywsze bicie serca. Jest to dobry uczeń, który siedzi ci
pełna ocena: 2.0 i 16V FSI 150KM, 2007 r., 13000 km
2010-03-26
Andrzej
(4.00)
przejechałem ok. 20 000 przez pół roku (kupiłem przy przebiegu 140 000) poza jedna żarówką nic się nie zepsuło. Czytając niektóre komentarze boję się kiedy ta idylla się skończy. W historii serwisu z Niemiec było kilka (drobnych) napraw. Może wszystko co
pełna ocena: 2.0 16V TDI PDE 170KM, 2007 r., 161000 km
2011-01-23
Jarosław
(4.92)
WSPANIAŁY SAMOCHÓD JAK DOBRZE SKROJONY GARNITUR SZYBKI OSZCZEDNY BEZAWARYJNY NAWET JAK DLA MNIE JEST ŁADNIEJSZY OD AUDI A4 RADZE KUPIC WERSJE COMFORTLINE LUB HIGHLINE A GWARANTUJE 100% ZADOWOLENIA Z ZAKUPU. PASSAT MNIE BARDZO POZYTYWNIE ZASKOCZYŁ CZYTAJĄC
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2007 r., 218000 km
2010-05-05
Krzysztof
(4.54)
Oceniam na 5 i powiem dlaczego.Po pierwsze jazda tym samochodem sprawia mi przyjemność.Po drugie negatywne opinie na temat tego modelu piszą chyba zazdrośni konkurenci bo częśc z nich wygląda na wyssaną z palca.Autem podróżuje się doskonale jest duże poje
pełna ocena: 1.9 TDI PDE 105KM, 2006 r., 165000 km
2012-09-06
Janek lubelske
(3.23)
generalnie dobry komfort i ergonomia co trzeba przyznać. Dużo miejsca wewnątrz i potężny bagażnik, dobrze zestrojone zawieszenie. Tylko ta awaryjność - przestałem używać auta na dalsze trasy, bo strach i jeżdżę starym autem, którego całe szczęście nie ..
pełna ocena: 2.0 16V TDI PDE 170KM, 2006 r., 131000 km
2013-05-03
Passacik
(4.23)
Zastanawiam się gdzie są te samochody z przebiegami 400tyś km których jest pełno w Europie. Zaden Niemiec nie sprzeda wam Passata poniżej 300tys.km takie samochody są w sprzedaży tylko w Polsce kupione po atrakcyjnej cenie więc uważajcie z negatywnymi ko
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2010 r., 220000 km
2009-06-06
ps
(3.38)
Zawiodłem się na tym samochodzie. Może trafiłem taki egzemplarz. Jak na samochód za 153.000,00zł jets to po rpostu tandeta i nie dziwię się, ze ludzie kupują japońskie samochody. Autoryzowane serwisy po prostu KOSZMAR. W większości niekompetentny. W jedny
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2006 r., 145000 km
2012-03-23
Andrzej
(1.15)
Nigdy więcej, miałem wcześnie B5, zero usterek, ten model to istna porażka. Pewny przebieg, kupiony z mojej firmy, serwisowany. Od przebiego 180tyś totalnie się posypał. Pompowtryski, pęknięcie głowicy, awaria napędu pompy olejowej. Plastiki powycierane
pełna ocena: 2.0 16V TDI PDE 170KM, 2007 r., 204000 km
2012-11-17
Paweł
(4.77)
Każdy samochód się psuje trzeba się z tym liczyć , według mnie z passatem b6 nie jest źle. Mam aktualnie 5 passatów b6 i jednego b7 większość narzeka , a ja jestem zadowolony. Trzeba auto kupić z dobrego źródła z autentycznym przebiegiem i wymienić wadliw
pełna ocena: 2.0 16V TDI 4MOTION 140KM, 2007 r., 100000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Wiadomości Auto-Moto
  • Rocznie przejeżdża 100 tysięcy kilometrów

    - Zdobyłem już spore doświadczenie i wiem, co

  • Wylicytuj auto z autografami... Rolling Stones

    Do 23 grudnia można wziąć udział w aukcji

  • Wybrały najbardziej kobiecy samochód. Dobra decyzja?

    W jury konkursu zasiadły znane dziennikarki z

Partner serwisu

Ceny nowego
Volkswagen Passat
od 75590 do 195090
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl