Na skróty

Money.pl Motoryzacja Opel Astra III H Kombi

Opinie Opel Astra III H Kombi

Opinie Opel Astra III H Kombi

w klasie samochodów:
Niższa klasa średnia
na podstawie liczby ocen:
202

Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 45 ocen)
TAK (77%)
NIE (23%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
13%
Układ hamulcowy
17%
Inne
4%
Zawieszenie
26%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
17%
Przeniesienie napędu
8%
Układ elektryczny
26%
Inne
30%
  • Średnia ocena:
  • (4.04)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.05
  • Całokształt:
  • (4.22)
  • Ekonomiczność:
  • (3.99)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (4.19)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (4.19)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.11)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.07)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.20)
  • Układ jezdny:
  • (4.41)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.09)
  • Ergonomia:
  • (4.13)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.17)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.25)
  • Wyciszenie:
  • (3.90)

Komentarze użytkowników (202)

Oceny: Komentarze:  
2012-08-30
Maciek R
(2.77)
Samochód został wybrany nie przypadkowo. Zakupiony został w pełni świadomie. Niestety w moim przypadku stwierdzenie że właściciel Opla Astry jest szczęśliwy w momencie zakupu i samochodu i tylko wtedy pełni potwierdziło się. W samochodzie padało wszystko
pełna ocena: 1.6 i 16V 105KM, 2008 r., 105000 km
2009-07-20
RoyRoy
(4.15)
Powiem tak: chyba nie wzialbym obecnie diesel\'a, ceny paliwa, zuzycie nie przewazaja za ropa jak kiedys. Po drugie, ja ten samochod naprawde znow bym kupil, gdyby nie fotele. CZytajac opinie innych, badz rozmawiajac z wlascicielami innych marek, wiem, ze
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2005 r., 120000 km
2011-08-01
kuken
(4.15)
Przez trzy lata jazdy służbowym sedanem zdążyłem polubić ten samochód do tego stopnia, że prywatnie kupiłem Astrę Kombi z tym samym silnikiem. Nie zawiodłem się jak dotąd ani na jednym, ani na drugim. Ten samochód da się lubić, tylko przed zakupem trzeba
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2008 r., 99000 km
2013-06-28
Kierowca
(4.31)
Auto jest przestronne, dużo miejsca dla kierowcy i pasażerów, duży bagażnik jak to w kombi, dobrze trzyma się drogi, jak dla mnie dobre tłumienie nierówności na drodze, mimo dużej długości daję się nim łatwo manewrować, dobre światła, dobra jakość dżwię
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2005 r., 169000 km
2011-01-29
Luki
(2.54)
przejechalem autem 170000 od nowego,silnik jak na 1.3 diesel radzi sobie calkiem dobrze-na poczatku myslalem ze bedzie masakra,nie jest to moze ferrari ale uwazam ze jak na tak maly silnik to ok i na tym zalety sie koncza,glosno w srodku,powyzej 150-160km
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2007 r., 170000 km
2010-05-10
mivos
(3.54)
Ogólnie szukałem auta do 5-6 lat w dieslu, taniego w eksploatacji, częsciach i tak żeby jeszcze oko cieszył. Padło na Astre H i Focusa II. Focus w środku to porażka, zero wyrazu. Astra jest zaawansowana elektronicznie i ma ładne wnętrze, stylowe i niepow
pełna ocena: 1.7 CDTI 100KM, 2004 r., 86000 km
2011-02-14
preux
(3.85)
Mi to auto pasuje mimo kilku niedociągnięć uważam że wypada lepiej na tle konkurencji jaką napewno jest passat i mondeo, jedynie Focus i mazda 6 tutaj niewiem jak technicznie i doznaniowo to ocenić ale moja astra podoba mi sie z wyglądu bardziej. Więc ogó
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2005 r., 176000 km
2013-08-27
Andrzej B.
(4.69)
Kupiłem to auto w autoryzowanym serwisie Opla jako dwuletnie używane.Było to auto służbowe gościa od reklamacji. Tak, jak napisałem w poszczególnych działach auto służy mi bardzo dobrze od maja 2010 roku, przy użytkowaniu rzędu 40 tys km na rok. Mimo, ze
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2008 r., 161000 km
2005-09-16
Ghul
(4.62)
Astra III kombi to bardzo ładny i świetnie wykonany samochód. Przed zakupem brałem pod uwagę Civica 1.6. (fajny samochód ale wysoka cena, drogi kredyt i ubezpieczenie), Focusa II kombi (słabo wykonany w środku, średni design ale za to bogate wyposażenie)
pełna ocena: 1.6 i 16V 105KM, 2005 r., 7000 km
2011-11-13
Beskidus
(4.31)
Auto kupiłem przy przebiegu 128 tyś. Był to egzemplarz poleasingowy,ale z wiarygodną książką serwisową,co osobiście sprawdzałem. Silnk bardzo dynamiczny,lubiący wysokie obroty.Zużycie paliwa na akceptowalnym poziomie,komfort jazdy bardzo dobry. Bagażnik w
pełna ocena: 1.6 i 16V 115KM, 2007 r., 146000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Wiadomości Auto-Moto
  • Kuba Molęda chętnie zamknąłby się... w garażu

    Uczestnik 2. edycji programu "Twoja twarz brzmi

  • Te samochody wzbudziły zachwyt publiki i gwiazd

    Tak było na odbywającym się właśnie Salonie

  • Bryan Adams zalicytuje swoje auto. Na co wyda pieniądze?

    Okazja dla fanów kanadyjskiego gitarzysty i

Partner serwisu

Ceny nowego
Opel Astra
od 46890 do 127950
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl