Na skróty

Money.pl Motoryzacja Opel Astra III H Kombi

Opinie Opel Astra III H Kombi

Opinie Opel Astra III H Kombi

w klasie samochodów:
Niższa klasa średnia
na podstawie liczby ocen:
202

Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 45 ocen)
TAK (77%)
NIE (23%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
13%
Układ hamulcowy
17%
Inne
4%
Zawieszenie
26%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
17%
Przeniesienie napędu
8%
Układ elektryczny
26%
Inne
30%
  • Średnia ocena:
  • (4.04)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.05
  • Całokształt:
  • (4.22)
  • Ekonomiczność:
  • (3.99)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (4.19)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (4.19)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.11)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.07)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.20)
  • Układ jezdny:
  • (4.41)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.09)
  • Ergonomia:
  • (4.13)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.17)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.25)
  • Wyciszenie:
  • (3.90)

Komentarze użytkowników (202)

Oceny: Komentarze:  
2011-09-13
rafals
(3.77)
Bardzo fajny samochodzik, dynamiczny silniczek, niskie spalanie, praktycznie jeśli chodzi o właściwości jezdne to bez wad. Wiele do życzenia pozostawia wykończenie wnętrza, piszczące plastiki, brak schowków(nawet w bagażniku), brak miejsca na kubki(trudno
pełna ocena: 1.7 CDTI 100KM, 2006 r., 148000 km
2011-06-19
Tomek Poznań
(2.46)
nie kupujcie współczesnych diesli !! to co zaoszczędzicie na paliwie wydacie w warsztacie !!!!!! kupilem astre sprawdzana w 2 serwisach !! na 2 komputerach !! byla mega super mimo przebiegu 170 tys przy 182 tys postanowila sie totalnie rozjebac ...
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2007 r., 170000 km
2011-07-19
Slawekch1971
(4.00)
Samochodzik nadaj się do codziennej jazdy (brak DPF-a)i oczywiście na dłuższe wypady (patrz bagażnik). Wygodne siedzenia sporo miejsca w środku i oszczędny silnik. Jeżdzi naprawdę nieżle. Sztywne zawieszenie powoduje że samochód jest bardzo bezpieczny w p
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2006 r., 197000 km
2012-11-12
Rafal
(4.38)
Jest to moje pierwsze auto z dieslem i jestem pozytywnie zaskoczony (głównie ze względu na moc i moment). Wiadomo są lepsze auta, ale moje ma wszystko co potrzeba a nawet trochę zbędnych bajerów. Autko posiada tzw full opcje poza skórą. (czujniki deszczu,
pełna ocena: 1.9 CDTI 150KM, 2008 r., 175000 km
2009-07-20
RoyRoy
(4.15)
Powiem tak: chyba nie wzialbym obecnie diesel\'a, ceny paliwa, zuzycie nie przewazaja za ropa jak kiedys. Po drugie, ja ten samochod naprawde znow bym kupil, gdyby nie fotele. CZytajac opinie innych, badz rozmawiajac z wlascicielami innych marek, wiem, ze
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2005 r., 120000 km
2013-03-09
pil
(4.08)
Uważam, że przyzwoite auto za w miarę \"normalne\" pieniądze. Kupione po wielkich upustach praktycznie z najwyższym dostępnym wyposażeniem. Słynne kierunkowskazy mi nie przeszkadzają,przyzwyczaiłem się i jest spoko. Temperatura silnika, jak ktoś ma komput
pełna ocena: 1.6 i 16V 115KM, 2012 r., 10000 km
2010-01-27
ben
(4.31)
Jeździłem przedtem wieloma autami. Opel robi postępy! Czymś co może odstraszać jest silnik niewielkiej pojemności. Ja też miałem takie obawy, ale rzeczywistość je rozwiała. Prawda jest taka, że dla rodziny taki silniczek jest zbyt mały, ale jeżeli jeździs
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2006 r., 156000 km
2013-06-28
Kierowca
(4.31)
Auto jest przestronne, dużo miejsca dla kierowcy i pasażerów, duży bagażnik jak to w kombi, dobrze trzyma się drogi, jak dla mnie dobre tłumienie nierówności na drodze, mimo dużej długości daję się nim łatwo manewrować, dobre światła, dobra jakość dżwię
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2005 r., 169000 km
2012-09-12
grzymek2000
(4.15)
W tej klasie i w tym przedziale cenowym uważam, że nie potrzebuję lepszego auta do jazdy i do pracy. Pojemne, pakowne nie najgorzej pali i co najważniejsze nie psuje się. Na dokładkę podróżuje się w warunkach w miarę komfortowych zarówno latem jak i zimą.
pełna ocena: 1.7 CDTI 100KM, 2007 r., 173000 km
2010-07-21
cywilizacja
(4.38)
poczytajcie szczególy bo troche sie wysilełem. Ogólnie jestem drugim właścicielem, auto kupiłem przy 113000 teraz ma 133000 po zakupie wymieniłem olej, klocki tarcze przód tył, i amortyzatory tył (czyli standard) jestem bardzo zadowolony, dla mnie najwazn
pełna ocena: 1.6 i 16V 105KM, 2006 r., 132000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Wiadomości Auto-Moto
  • Zbliża się premiera nowego Jaguara XE. Plejada gwiazd zaangażowana w reklamę

    Model XE ma zrobić niemałe zamieszanie na rynku.

  • Motoryzacyjny gigant stawia na wygodne fotele z wentylacją

    Duży koncern samochodowy przekłada komfort

  • Droga do szkoły. Przygotuj swoje dziecko

    Badania wykazują, że dziecko w wieku 6-10 lat jest

Partner serwisu

Ceny nowego
Opel Astra
od 46890 do 127950
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl