Na skróty

Money.pl Motoryzacja Opel Astra III H Kombi

Opinie Opel Astra III H Kombi

Opinie Opel Astra III H Kombi

w klasie samochodów:
Niższa klasa średnia
na podstawie liczby ocen:
202

Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 45 ocen)
TAK (77%)
NIE (23%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
13%
Układ hamulcowy
17%
Inne
4%
Zawieszenie
26%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
17%
Przeniesienie napędu
8%
Układ elektryczny
26%
Inne
30%
  • Średnia ocena:
  • (4.04)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.05
  • Całokształt:
  • (4.22)
  • Ekonomiczność:
  • (3.99)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (4.19)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (4.19)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.11)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.07)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.20)
  • Układ jezdny:
  • (4.41)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.09)
  • Ergonomia:
  • (4.13)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.17)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.25)
  • Wyciszenie:
  • (3.90)

Komentarze użytkowników (202)

Oceny: Komentarze:  
2011-06-19
Tomek Poznań
(2.46)
nie kupujcie współczesnych diesli !! to co zaoszczędzicie na paliwie wydacie w warsztacie !!!!!! kupilem astre sprawdzana w 2 serwisach !! na 2 komputerach !! byla mega super mimo przebiegu 170 tys przy 182 tys postanowila sie totalnie rozjebac ...
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2007 r., 170000 km
2012-07-23
LPL
(3.69)
Nowe auto i już skrzypi :] Opel się popisał! Nawet Fiat takiej kichy nie odwala!! Elastyczność silnika jest OK. Przyśpieszenie 12s mogłoby być krótsze (10s?) AIII trzyma się drogi całkiem dobrze. Różnicę między AIII a Focusem II-giej generacji dostrzegą
pełna ocena: 1.6 i 16V 115KM, 2012 r., 1000 km
2012-11-12
Rafal
(4.38)
Jest to moje pierwsze auto z dieslem i jestem pozytywnie zaskoczony (głównie ze względu na moc i moment). Wiadomo są lepsze auta, ale moje ma wszystko co potrzeba a nawet trochę zbędnych bajerów. Autko posiada tzw full opcje poza skórą. (czujniki deszczu,
pełna ocena: 1.9 CDTI 150KM, 2008 r., 175000 km
2009-04-17
andy85
(4.46)
Mało pali, jeździ gdzie chcę (na ryby, grzyby, w góry), nie zarył się na żadnych bezdrożach, bardzo dobrze sprawuje się na \"równych\" polskich drogach, jeszcze lepiej na bardzo równych. Mogę zapakować wszystko co chcę i jeszcze trochę co wymyśli żona, b
pełna ocena: 1.6 i 16V 115KM, 2007 r., 25000 km
2012-08-30
Maciek R
(2.77)
Samochód został wybrany nie przypadkowo. Zakupiony został w pełni świadomie. Niestety w moim przypadku stwierdzenie że właściciel Opla Astry jest szczęśliwy w momencie zakupu i samochodu i tylko wtedy pełni potwierdziło się. W samochodzie padało wszystko
pełna ocena: 1.6 i 16V 105KM, 2008 r., 105000 km
2009-07-20
RoyRoy
(4.15)
Powiem tak: chyba nie wzialbym obecnie diesel\'a, ceny paliwa, zuzycie nie przewazaja za ropa jak kiedys. Po drugie, ja ten samochod naprawde znow bym kupil, gdyby nie fotele. CZytajac opinie innych, badz rozmawiajac z wlascicielami innych marek, wiem, ze
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2005 r., 120000 km
2011-08-01
kuken
(4.15)
Przez trzy lata jazdy służbowym sedanem zdążyłem polubić ten samochód do tego stopnia, że prywatnie kupiłem Astrę Kombi z tym samym silnikiem. Nie zawiodłem się jak dotąd ani na jednym, ani na drugim. Ten samochód da się lubić, tylko przed zakupem trzeba
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2008 r., 99000 km
2013-06-28
Kierowca
(4.31)
Auto jest przestronne, dużo miejsca dla kierowcy i pasażerów, duży bagażnik jak to w kombi, dobrze trzyma się drogi, jak dla mnie dobre tłumienie nierówności na drodze, mimo dużej długości daję się nim łatwo manewrować, dobre światła, dobra jakość dżwię
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2005 r., 169000 km
2011-01-29
Luki
(2.54)
przejechalem autem 170000 od nowego,silnik jak na 1.3 diesel radzi sobie calkiem dobrze-na poczatku myslalem ze bedzie masakra,nie jest to moze ferrari ale uwazam ze jak na tak maly silnik to ok i na tym zalety sie koncza,glosno w srodku,powyzej 150-160km
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2007 r., 170000 km
2010-05-10
mivos
(3.54)
Ogólnie szukałem auta do 5-6 lat w dieslu, taniego w eksploatacji, częsciach i tak żeby jeszcze oko cieszył. Padło na Astre H i Focusa II. Focus w środku to porażka, zero wyrazu. Astra jest zaawansowana elektronicznie i ma ładne wnętrze, stylowe i niepow
pełna ocena: 1.7 CDTI 100KM, 2004 r., 86000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Wiadomości Auto-Moto
  • Rocznie przejeżdża 100 tysięcy kilometrów

    - Zdobyłem już spore doświadczenie i wiem, co

  • Wylicytuj auto z autografami... Rolling Stones

    Do 23 grudnia można wziąć udział w aukcji

  • Wybrały najbardziej kobiecy samochód. Dobra decyzja?

    W jury konkursu zasiadły znane dziennikarki z

Partner serwisu

Ceny nowego
Opel Astra
od 46890 do 127950
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl