Najpopularniejszy w Polsce portal o finansach i biznesie

Money.pl Motoryzacja Opel Astra III H Kombi

Opinie Opel Astra III H Kombi

Opinie Opel Astra III H Kombi

w klasie samochodów:
Niższa klasa średnia
na podstawie liczby ocen:
202

Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 45 ocen)
TAK (77%)
NIE (23%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
13%
Układ hamulcowy
17%
Inne
4%
Zawieszenie
26%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
17%
Przeniesienie napędu
8%
Układ elektryczny
26%
Inne
30%
  • Średnia ocena:
  • (4.04)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.05
  • Całokształt:
  • (4.22)
  • Ekonomiczność:
  • (3.99)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (4.19)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (4.19)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.11)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.07)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.20)
  • Układ jezdny:
  • (4.41)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.09)
  • Ergonomia:
  • (4.13)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.17)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.25)
  • Wyciszenie:
  • (3.90)

Komentarze użytkowników (202)

Oceny: Komentarze:  
2013-08-27
Andrzej B.
(4.69)
Kupiłem to auto w autoryzowanym serwisie Opla jako dwuletnie używane.Było to auto służbowe gościa od reklamacji. Tak, jak napisałem w poszczególnych działach auto służy mi bardzo dobrze od maja 2010 roku, przy użytkowaniu rzędu 40 tys km na rok. Mimo, ze
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2008 r., 161000 km
2005-09-16
Ghul
(4.62)
Astra III kombi to bardzo ładny i świetnie wykonany samochód. Przed zakupem brałem pod uwagę Civica 1.6. (fajny samochód ale wysoka cena, drogi kredyt i ubezpieczenie), Focusa II kombi (słabo wykonany w środku, średni design ale za to bogate wyposażenie)
pełna ocena: 1.6 i 16V 105KM, 2005 r., 7000 km
2011-06-19
Tomek Poznań
(2.46)
nie kupujcie współczesnych diesli !! to co zaoszczędzicie na paliwie wydacie w warsztacie !!!!!! kupilem astre sprawdzana w 2 serwisach !! na 2 komputerach !! byla mega super mimo przebiegu 170 tys przy 182 tys postanowila sie totalnie rozjebac ...
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2007 r., 170000 km
2012-11-12
Rafal
(4.38)
Jest to moje pierwsze auto z dieslem i jestem pozytywnie zaskoczony (głównie ze względu na moc i moment). Wiadomo są lepsze auta, ale moje ma wszystko co potrzeba a nawet trochę zbędnych bajerów. Autko posiada tzw full opcje poza skórą. (czujniki deszczu,
pełna ocena: 1.9 CDTI 150KM, 2008 r., 175000 km
2009-07-20
RoyRoy
(4.15)
Powiem tak: chyba nie wzialbym obecnie diesel\'a, ceny paliwa, zuzycie nie przewazaja za ropa jak kiedys. Po drugie, ja ten samochod naprawde znow bym kupil, gdyby nie fotele. CZytajac opinie innych, badz rozmawiajac z wlascicielami innych marek, wiem, ze
pełna ocena: 1.9 CDTI 120KM, 2005 r., 120000 km
2011-11-13
Beskidus
(4.31)
Auto kupiłem przy przebiegu 128 tyś. Był to egzemplarz poleasingowy,ale z wiarygodną książką serwisową,co osobiście sprawdzałem. Silnk bardzo dynamiczny,lubiący wysokie obroty.Zużycie paliwa na akceptowalnym poziomie,komfort jazdy bardzo dobry. Bagażnik w
pełna ocena: 1.6 i 16V 115KM, 2007 r., 146000 km
2012-09-04
Adam K
(3.23)
Spodziewałem się po tym aucie czegoś innego. Za 72tyś PLN można już co nieco przebierać w ofertach. Jak na auto europejskie, jest rewelacyjnie wyposażony, dość wygodny i to koniec zalet jest paliwożerny + awaryjny. Miałem też nadzieję że \"wady wieku dzi
pełna ocena: 1.7 CDTI 100KM, 2009 r., 97000 km
2009-09-10
schwyntzu
(3.31)
Rozczarowałem sie tym samochodem. Wygląda moim zdaniem świetnie, szkoda że tak świetnie nie jest użytkując go na codzień. Kiepska jakość wykonania wnętrza, marna ergonomia, toporność. Ech.. szkoda, że za atrakcyjnym wyglądem nie ma więcej zalet. Pali za d
pełna ocena: 1.6 i 16V 115KM, 2007 r., 57000 km
2007-12-27
rafal.one
(4.15)
Duży samochód, który jest oszczędny. Bez względu na styl jazdy ilość bagażu i osób auto pali 5,5-6 litrów. Przy tak dużym aucie silnik 1.3 może odstraszać ale jest naprawdę dobry. Jeśli się go trzyma powyżej 2000 obrotów to radzi sobie wszędzie. Są dwie r
pełna ocena: 1.3 CDTI 90KM, 2006 r., 80000 km
2008-11-02
luk
(4.38)
Kupno auta poprzedzilem analiza oferty rynku aut do 40.000pln: mlody wiek (3-4lata), przebieg do 80tys km, bezawaryjny i ekonomiczny silnik diesel\'a, blacha ktora nie rdzewieje, ladny wyglad nadzwozia i wnetrza, proste w budowie=tanie w naprawie zawiesze
pełna ocena: 1.7 CDTI 100KM, 2005 r., 75000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • Prius po raz czwarty - odważnie 30.08.2015 (15:18)
    Prius po raz czwarty - odważnie
    W sieci pojawiły się zdjęcia czwartej generacji Toyoty Prius. Trzeba przyznać, że odwagi stylistom nie brakowało.
Wiadomości Auto-Moto
  • Samochód przyszłości od Mercedesa. Wnętrze jak... salon

    Prototypowy autonomiczny pojazd badawczy

  • Auto na pedały, które waży zaledwie 31 kilogramów

    Przeszedł pomyślnie testy na drogach, wkrótce

  • Wybrały najbardziej kobiecy samochód. Dobra decyzja?

    W jury konkursu zasiadły znane dziennikarki z

Partner serwisu

Ceny nowego
Opel Astra
od 46890 do 123950
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl