Na skróty

Money.pl Motoryzacja Mercedes Klasa A

Opinie Mercedes Klasa A

Opinie Mercedes Klasa A - wszystkie generacje

w klasie samochodów:
na podstawie liczby ocen:
299

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 73 ocen)
TAK (67%)
NIE (33%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
16%
Inne
41%
Zawieszenie
2%
Silnik
36%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
47%
Przeniesienie napędu
22%
Układ elektryczny
27%
Inne
25%
  • Średnia ocena:
  • (3.91)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.08
  • Całokształt:
  • (3.86)
  • Ekonomiczność:
  • (3.70)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.72)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (3.82)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (3.62)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.08)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.30)
  • Układ jezdny:
  • (3.81)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (3.96)
  • Ergonomia:
  • (4.12)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.21)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.15)
  • Wyciszenie:
  • (3.69)

Komentarze użytkowników (299)

Oceny: Komentarze:  
2012-08-08
Rabaan
(2.85)
Głośny pyrkający pyrkacz. Przy dodaniu gazu chmura czarnego dymu, silnik w 100% sprawny żeby nie było. Pracuje dziwnie, zmienia sobie dźwięk pracy, raz ciszej raz głośniej. Jest dosyć elastyczny, ale jak na tak małą masę auta i moc 95 koni to rewelacji nie ma. Sam silnik jest jednak bezawaryjny, chociaż to że jest schowany pod podłogą w części przeraża pod względem dostepu.
pełna ocena: 1.7 CDI 95KM, 2001 r., 160000 km
2013-01-20
Świetlisty
(4.77)
Od kiedy go mam żadnych problemów, po zakupie wymienione podkładki pod wtryskami oraz jakieś tam koła i paski. Spalanie w mieście nigdy nie wyższe niż 6,5l a na trasie minimum jakie osiągnąłem to 3.6l na 100 ! Przed każdą zimą nowe filtry wraz z filtrem paliwa, oraz nowy olej oczywiście Motul specific 229.51 oczywiście pełen syntetyk. Dzięki temu żadnych problemów zimą.
pełna ocena: 1.7 CDI L 95KM, 2001 r., 190000 km
2009-12-18
1211
(2.23)
Strasznie \"muli\", nie ma dołu, ale to wkoncu benzyna. nie jest to demon predkosci, ani mistrz oszczednosci, w skrocie cos czego mozna by oczekiwac po fiacie mamy w mercedesie. Jesli chodzi o silnik to przebieg znosi, ale reszta juz nie. By to auto pojechalo jakos dynamicznie silnik trzeba wkrecic powyzej 3 tys, wtedy spalanie wcale nie wyglada jak w aucie miejskim.
pełna ocena: 1.4 82KM, 2000 r., 197000 km
2014-02-28
Katesh
(4.38)
95KM w większości testów dziennikarze stwierdzili że auto z tym silnikiem nie jeździ w ogóle. No proszę Państwa bez przesady. W111 miał 55 KM i jest pra pra dziadkiem dzisiejszej klasy E. Mi 95KM wystarcza w zupełności. mocy może brakować chyba tylko na niemieckiej Autobahn lub piratowi który to ma za dużo kasy na mandaty. Przy normalnej jeździe jest zapas mocy.
pełna ocena: 160 BlueEFFICIENCY 95KM, 2011 r., 39000 km
2014-02-28
Katesh
(4.38)
95KM w większości testów dziennikarze stwierdzili że auto z tym silnikiem nie jeździ w ogóle. No proszę Państwa bez przesady. W111 miał 55 KM i jest pra pra dziadkiem dzisiejszej klasy E. Mi 95KM wystarcza w zupełności. mocy może brakować chyba tylko na niemieckiej Autobahn lub piratowi który to ma za dużo kasy na mandaty. Przy normalnej jeździe jest zapas mocy.
pełna ocena: 160 BlueEFFICIENCY 95KM, 2011 r., 39000 km
2014-02-28
Katesh
(4.38)
95KM w większości testów dziennikarze stwierdzili że auto z tym silnikiem nie jeździ w ogóle. No proszę Państwa bez przesady. W111 miał 55 KM i jest pra pra dziadkiem dzisiejszej klasy E. Mi 95KM wystarcza w zupełności. mocy może brakować chyba tylko na niemieckiej Autobahn lub piratowi który to ma za dużo kasy na mandaty. Przy normalnej jeździe jest zapas mocy.
pełna ocena: 160 BlueEFFICIENCY 95KM, 2011 r., 39000 km
2008-06-15
Adavin adavin
(4.85)
Silnik może zaskoczyć elastycznością i osiągami i płynnością przyspieszania.Nieco klekocze od samego początku ale wraz z upływem lat i kilometrów klekot nie wzrasta. Podczas całego okresu eksploatacji nigdy nie odmówił posłuszeństwa.Wewnątrz cichy i przy dużych prędkościach nie przeszkadza w prowadzeniu rozmowy nawet przyciszonym głosem.
pełna ocena: 1.6 L 102KM, 2002 r., 158000 km
2011-05-13
Łukasz
(4.54)
Jest to silnik CDI ,ktore nie ciesza sie bardzo dobra opinia ale spotkalem sie juz z modelami ktore mialy gruba ponad 350tys i jezdzily dobrze. Jak na mala mase auta motor jedzie fajnie , max moment jest juz dostepny od 1600 obr/min wiec mozna tym calkiem plynnie jezdzic. Uwazam ze idelany motor i najlepszy z calej gamy w tym modelu.
pełna ocena: 1.7 CDI 90KM, 1999 r., 260000 km
2005-07-02
dark
(4.92)
Wspaniały motor. Kreęci się długo i nie dostaje zadyszki tak jak TDI. Trochę coś pomiędzy dieslem a benzyną. Jak ostro depniesz robi się głośno ale ogólnie cool. Od nowości do przeglądu nie musiałem dolewać oleju. Podobno trzeba uważać co się leje do baka bo można sobie zrobić kosztowną niespodziankę.
pełna ocena: 1.7 CDI 95KM, 2004 r., 25000 km
2005-12-15
wojczek
(3.77)
zimny glosny,pozniej klekot w normie ,w trasie poziom halasu jak w benzyniaku,lekka turbodziura pozniej ciagnie OK,czasami zakopci poki turbo nie wkreci obrotow,elastycznosc jak w dieslu-nie trzeba za czesto "mieszac" drazkiem zmiany biegow; mogloby byc lepsze wyciszenie komory silnika
pełna ocena: 1.7 CDI 95KM, 2002 r., 89000 km
Wiadomości Auto-Moto
  • Nie udzielisz pomocy? Odpowiadasz prawnie

    Wielu kierowców liczy na to, że wypadkiem zajmie

  • Dlaczego Lexus nazywa się tak, a nie inaczej?

    Nazwa samochodu to niezwykle istotny element całej

  • Galliano zapowiada wielki powrót. Świat mody mu wybaczy?

    W 2011 roku Galliano został zwolniony z funkcji

Partner serwisu

Ceny nowego
Mercedes Klasa A
od 66000 do 185300
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl