Najpopularniejszy w Polsce portal o finansach i biznesie

Money.pl Motoryzacja Mercedes Klasa A

Opinie Mercedes Klasa A

Opinie Mercedes Klasa A - wszystkie generacje

w klasie samochodów:
na podstawie liczby ocen:
299

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 73 ocen)
TAK (67%)
NIE (33%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
16%
Inne
41%
Zawieszenie
2%
Silnik
36%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
47%
Przeniesienie napędu
22%
Układ elektryczny
27%
Inne
25%
  • Średnia ocena:
  • (3.91)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.11
  • Całokształt:
  • (3.86)
  • Ekonomiczność:
  • (3.70)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.72)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (3.82)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (3.62)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.08)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.30)
  • Układ jezdny:
  • (3.81)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (3.96)
  • Ergonomia:
  • (4.12)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.21)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.15)
  • Wyciszenie:
  • (3.69)

Komentarze użytkowników (299)

Oceny: Komentarze:  
2006-11-23
kris kross
(2.31)
Podstawowa rzecz, jaką widać w tym serwisie to taka, że każdy chwali swojego "mercedesika" bo wstyd nie chwalić takiej marki. Też to robilem i wlasnie mi wstyd.Od momentu kiedy wreszcie ZLOMA sprzedalem i kamień spadl mi z serca, wyjawiam prawdę. Ten wyna
pełna ocena: 1.6 102KM, 1999 r., 140000 km
2010-01-25
Saiien
(3.85)
Dobre autko! Polecam! Czytając opinie niektórych użytkowników, myślę że trochę przesadzają ze swoją skrajnością. Wiadomo, każde auto ma jakieś wady, ale na pewno nie zgodzę się z opinią, że jest to drogie auto w utrzymaniu. Oczywiście, przy aucie 10 letni
pełna ocena: 1.4 82KM, 1998 r., 170000 km
2011-07-17
edi
(2.92)
Auto modułowe. Praktycznie brak zamienników. Gigantyczne koszty robocizny przy najmniejszej pierdole. Pompa wody - konieczne opuszczenie silnika. Sam wymieniałem żarówkę świateł mijania - uważam się za bohatera w moim domu! Bardzo uważajcie na si
pełna ocena: 1.7 CDI L 95KM, 2004 r., 148000 km
2008-11-14
ToMiś
(4.62)
Auto jak na tą klasę bardzo dobre. Nie opłacalne w zakupie jako nowe. Polecam zadbanego 3-4 latka w przeszło połowie niższej cenie. Silnik jednak 140KM (A 200 CDI). Wersja Elegance lub Avangarde (nieco twardsze zawieszenie). Ogólnie auto godne polecenia d
pełna ocena: 2.0 CDI 140KM, 2005 r., 140000 km
2009-03-03
zawiedziony
(2.46)
Jedyne pozytywne rzeczy po paru latach uzytkowania to: -fajny wyglad -mozliwosc aranzacji wnetrza. Cala reszta jest koszmarnie niedopracowana i zawodna. Bardziej przypomina jednorazowke niz mercedesa. Autem strach jezdzic gdzies dalej. Ze wzgledu na sw
pełna ocena: 1.7 CDI 90KM, 2000 r., 186000 km
2010-03-23
ja
(3.08)
Ciekawe auto, z dobrym silnikiem i możliwością dowolnego \"aranżowania\" wnętrza. Niestety, dość awaryjny i ciężki w naprawach. Jeżeli, ktoś zdecyduje się na zakup to ważne jest dokładne sprawdzenie auta ponieważ egzemplarz zaniedbany z pewnością będzie g
pełna ocena: 1.6 102KM, 1998 r., 130000 km
2006-06-03
Wiechu
(3.08)
Mam ten samochód dwa lata i sypie się na potęgę. Ciągle coś trzeba robic przy zawieszeniu, poza tym np. na małym wyboju pękła mi śruba mocująca silnik do karoserii, niby drobiazg, ale żeby to zmienić trzeba wyjąć całe bebechy - KASA! Wjedziesz na kamień,
pełna ocena: 1.7 CDI 90KM, 2004 r., 37000 km
2012-02-26
sir_ryszard2
(2.08)
Już tutaj pisałem ponad trzy lata temu, gdzie punktowałem negatywy pojazdu, teraz będzie podobnie. Moje zdanie przez ponad trzy lata użytkowania się nie zmieniło. Bardzo zły wybór samochodu, nie podoba mi się w nim prawie wszystko poza silnikiem i wygląde
pełna ocena: 1.6 102KM, 1999 r., 136000 km
2008-08-12
Dariuszek
(2.31)
Autko ładnie wygląda, mało pali ma nawet znaczek mercedesa i to by było na tyle. Oszczędności na paliwie bardzo szybko wydasz na serwis :) Szczerze odradzam zakup tego samochodu a zwłaszcza starszego tzn powyżej 100tys km. Bardzo drogie koszty naprawy i
pełna ocena: 1.7 CDI 90KM, 1999 r., 125000 km
2012-07-13
PIOTR
(4.46)
Napisał bym, że doskonale ale nigdy tak nie jest i nie będzie. Pojazdy się psują i jak wszyscy starzeja więc zawsze coś można w nich znaleść i jak mówią \"do czgoś się doczepić\". Ogólnie powiem, że: inzynierowie staneli na wysokości i zrobili dobrą robo
pełna ocena: 1.7 CDI L 95KM, 2002 r., 146000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • Youxia X - elektryczny rywal dla Tesli S 28.07.2015 (18:45)
    Youxia X - elektryczny rywal dla Tesli S
    Chiński producent samochodów o nazwie Youxia Motors zaprezentował nowy model, który wejdzie do produkcji w 2016 roku. Auto nosi nazwę X, a do jego...
Wiadomości Auto-Moto
  • Samochód przyszłości od Mercedesa. Wnętrze jak... salon

    Prototypowy autonomiczny pojazd badawczy

  • Auto na pedały, które waży zaledwie 31 kilogramów

    Przeszedł pomyślnie testy na drogach, wkrótce

  • Wybrały najbardziej kobiecy samochód. Dobra decyzja?

    W jury konkursu zasiadły znane dziennikarki z

Partner serwisu

Ceny nowego
Mercedes Klasa A
od 66000 do 186600