Najpopularniejszy w Polsce portal o finansach i biznesie

Money.pl Motoryzacja Mercedes Klasa A

Opinie Mercedes Klasa A

Opinie Mercedes Klasa A - wszystkie generacje

w klasie samochodów:
na podstawie liczby ocen:
299

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 73 ocen)
TAK (67%)
NIE (33%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
16%
Inne
41%
Zawieszenie
2%
Silnik
36%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
47%
Przeniesienie napędu
22%
Układ elektryczny
27%
Inne
25%
  • Średnia ocena:
  • (3.91)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.11
  • Całokształt:
  • (3.86)
  • Ekonomiczność:
  • (3.70)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.72)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (3.82)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (3.62)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.08)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.30)
  • Układ jezdny:
  • (3.81)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (3.96)
  • Ergonomia:
  • (4.12)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.21)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.15)
  • Wyciszenie:
  • (3.69)

Komentarze użytkowników (299)

Oceny: Komentarze:  
2013-01-20
Świetlisty
(4.77)
Jak szukasz miejskiego i taniego w eksploatacji oraz niesamowicie przyjaznego, to polecam bo mi doskonale sprawdza ten meś. Wersja elegance w połączeniu czarnego nadwozia z listwami chromowanymi oraz drewnianym wykończeniem w środku, robi wrażenie. Wersja
pełna ocena: 1.7 CDI L 95KM, 2001 r., 190000 km
2009-12-18
1211
(2.23)
Samochod wyjatkowo nie udany, nie mogl bym go polecic tak naprawde nikomu, z zalet moge wymienic tylko naprawde fajny szyberdach... reszta jest dla mnie kompromitacja tej marki, to juz nie ten sam mercedes co przed laty, na sile chcieli zrobic auto miejki
pełna ocena: 1.4 82KM, 2000 r., 197000 km
2009-06-09
klasa A
(4.08)
super autko dla kobiet które zaczynają swoją przygodę z motoryzacją,zdecydowanie do miasta nie na trasy,no i bezpieczeństwo na wysokim poziomie a to jest najważniejsze skoro mamy zamiar wozić swoje pociechy. Ma swoje dolegliwości jak większość samochodów
pełna ocena: 1.9 125KM, 2000 r., 150000 km
2011-07-17
edi
(2.92)
Auto modułowe. Praktycznie brak zamienników. Gigantyczne koszty robocizny przy najmniejszej pierdole. Pompa wody - konieczne opuszczenie silnika. Sam wymieniałem żarówkę świateł mijania - uważam się za bohatera w moim domu! Bardzo uważajcie na si
pełna ocena: 1.7 CDI L 95KM, 2004 r., 148000 km
2003-09-11
wojciech
(4.62)
niezwykle elastyczny silnik, bardziej przypominający pod tym względem diesla niż benzynę; świetnie się wkręca na obroty jak na tak malutki silniczek i takie autko, silnik bardzo cichy; dość głośny opływ powietrza ponad 120 km/h; trochę skrzeczą elementy .
pełna ocena: 1.4 82KM, 2002 r., 27000 km
2011-12-12
pioTREK
(3.85)
Jeżeli masz dobrego mechanika do A-klasy to polecam. Większość opinii jest negatywna, bo mechanicy nie lubią go naprawiać. Ciężko jest sie w nim do czegoś dostać. Jak jest dobry mechanik to nie ma problemów i kasę też mniejszą bierzę. Perzed zakupem obawi
pełna ocena: 1.7 CDI L 95KM, 2002 r., 260000 km
2012-08-08
Rabaan
(2.85)
Od samego początku nie jestem zadowolony z tego samochodu. Każdy inny jest bardziej komfortowy i stabilny. Auto małe, nie praktyczne, nie wygodne, dziwnie zbudowane co utrudnia naprawy. Posiadanie tego auta mnie boli i denerwuje. Denerwuje mnie też , że M
pełna ocena: 1.7 CDI 95KM, 2001 r., 160000 km
2011-08-29
Macius
(4.38)
Kupilem go, bo mialem cel - kupic gwiazdke w okolicach 30tych urodzin. Na inny (W203) zabraklo funduszy, wiec pomyslalem sobie ze moze warto zaryzykowac? Gdybym mial dzis mniej ograniczony budzet i stanal jeszcze raz przed ta decyzja, wybor bylby nadal oc
pełna ocena: 1.4 82KM, 2000 r., 184000 km
2011-09-15
Tomek
(3.77)
Czytałem przed zakupem tego auta opinie innych kierowców. Przyznam że było wśród nich wielu takich którzy narzekali na jakość auta itp. Moje odczucia uwzględniają koszt zakupu i użytkowania, to czy auto sprawdza się w zadaniach do wykonywania których je k
pełna ocena: 1.7 CDI 90KM, 1999 r., 130000 km
2002-12-04
PIOTR
(4.69)
Za te pieniadze mozna kupic naprawde dobry samochod. Posiada komplet wyposazenia z zakresu bezpieczenstra ABS, ASR,ESP, BAS, 4x ABG. Wysoka jakośc i niska awaryjnośc potwierdzona pierwszym miejscem w teście Dekry zamieszczonym w Auto Świat ( na tej stroni
pełna ocena: 1.7 CDI 90KM, 2000 r., 0 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • Ford odpuszcza targi w Paryżu 5.02.2016 (15:50)
    Ford odpuszcza targi w Paryżu
    Na tegorocznej wystawie samochodowej Paris Motor Show zabraknie Forda. To spora niespodzianka, bowiem paryskie targi należą do najważniejszych...
Wiadomości Auto-Moto

Partner serwisu

Ceny nowego
Mercedes Klasa A
od 66000 do 188200