Na skróty

Money.pl Motoryzacja Citroen Berlingo

Opinie Citroen Berlingo

Opinie Citroen Berlingo - wszystkie generacje

w klasie samochodów:
na podstawie liczby ocen:
392

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 82 ocen)
TAK (80%)
NIE (20%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
20%
Układ hamulcowy
6%
Inne
28%
Zawieszenie
8%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
33%
Przeniesienie napędu
15%
Układ elektryczny
26%
Inne
16%
  • Średnia ocena:
  • (3.93)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.09
  • Całokształt:
  • (4.01)
  • Ekonomiczność:
  • (3.80)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.77)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (3.89)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (4.00)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (3.99)
  • Skrzynia biegów:
  • (3.83)
  • Układ jezdny:
  • (3.95)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.22)
  • Ergonomia:
  • (4.00)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (3.96)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.55)
  • Wyciszenie:
  • (3.62)

Komentarze użytkowników (392)

Oceny: Komentarze:  
2006-07-03
Zielonogórzan
(4.08)
Dobry durzy samochód, ekonomiczny, wygodny jak dlamnie to fajne autko. Polecam dla większych rodzin lub dla osób które często coś wożą. Jak dla mnie zdecydowanie lepszy od Renault Kango. W identycznym roczniku Kangura parkowanym w garazu pojawiła się rdza
pełna ocena: 1.4 75KM, 1999 r., 100000 km
2006-07-18
brovar
(3.85)
Nie mam wiekszych zarzutow chociaz zawiodly mnie fotele oraz to ze przy dluzszych trasach zaczynaja bolec nogi, przez to ze siedzi sie w tym samochodzie troche wysoko i "jak na krzesle", fotele tak jak np w oplu Combo mogly byc nizej byloby o wielewygodni
pełna ocena: 2.0 TD 115KM, 2005 r., 51 km
2006-10-06
Marian Z.
(3.54)
auto fanie jak ma mały przebieg , nie przekraczający 100kkm , pózniej to juz róznie moze byc , auto ogólnie słabo wykonane , awarie silnika w postaci uszczelak głowicy , pompa paliwa padnieta , belka tylna w kazdym do wymiany i tutaj kazde berlingo to ...
pełna ocena: 1.9 D 71KM, 1999 r., 210000 km
2003-08-14
rozczarowany lajkonik
(2.54)
awaryjny po trzech latach zepsuł mi sie licznik za 2,5 tys przednie zawieszenie około 1,5 tys serwis najgorszy jaki miałem nie kupujcie w krakowie w Impwarze bezczelne typki oddajesz auto sprawne a potem wypadaja takie rózne dziwne rzeczy , nigdy wiecej .
pełna ocena: 2.0 TD 115KM, 2000 r., 70000 km
2006-07-11
wojciechh
(4.54)
W NASZYCH WARUNKACH FILTRY PALIWA DO WYMIANY MAX CO 15000KM. A WTRYSKI BEDA OK. KLOCKI +TARCZE PRZOD WYMIANA PO 66000KM TO SUPER WYNIK PRZY MOJEJ TECHNICE JAZDY, ZAWIESZENIE OK DO 76TYS. NIC NIE WYMIENIANO, OSŁONA SILNIKA ZBYT NISKO ALE ZAMIENNIK JEST
pełna ocena: 2.0 TD 115KM, 2004 r., 0 km
2003-03-27
pavcio pavcio
(4.08)
Doskonaly samochod do firmy dla rodziny , mozna zapakowac solidnie , ekonomiczny co prawda drogie pierwsze gwarancyjne przeglady ale po tem jest o.k. w stacjach nieautoryzowanych mozna zaoszczedzic 2 rzay nie tracac jakosci obslugi . typowy dlugodystansow
pełna ocena: 1.9 D 71KM, 1997 r., 250000 km
2005-11-06
Tomasz
(3.92)
wymiana drazkow stabilizatora co 40 000 km to lekka przesada,luzujace sie srubki w tylnych szybach uchylanych ,klocki hamulcowe wymieniamy co 50 000 to takie drobiazgi ale mnie irytuja,mam jeszcze vw i forda i jest calkiem inaczej mimo ze maja wieksze ...
pełna ocena: 1.9 D 71KM, 2003 r., 8000 km
2007-09-25
bart0770
(4.15)
to moje trzecie berlingo. gdyby nie to ze powoli mi za ciasno nastepne tez by bylo,jednak z koncem roku bede kupowal cos wiekszego. nie mam dla niego zadnej litosci.zasuwa non-stop po calej polsce....a mimo to nic sie z nim nie psuje. w tej chwili mam 100
pełna ocena: 1.9 D 71KM, 2005 r., 98000 km
2006-05-08
wito
(3.08)
zawieszenie za słabe na nasze drogi,drzwi przesuwane źle rozwiązane zamykanie i otwieranie (wciskanie dość mocno przycisku),jednocześnie przy zbyd częstym otwierniu i zamykaniu opuszczają się i trzeba interwencji blacharza, tylne odchylane szyby trzeszcz
pełna ocena: 1.6 110KM, 2001 r., 161 km
2003-03-18
kamipol
(4.54)
Jeździłem starszą wersją ale z motorem 1.4 i co tu dużo mówić trzeba go było kręcić aby zdążyć na czas. HDI daje lepsze osiągi, ale jak każda nowa konstrukcja lubi być podkręcona. Tu nie mogę jechać 60 km/h po mieście na piątym biegu jak to czynię moim WV
pełna ocena: 2.0 TD 115KM, 2002 r., 0 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Wiadomości Auto-Moto
  • Korek na drodze? Jazda na suwak to nie jedyny sposób, by się z nim uporać

    Ciągła zmiana biegów i stale wciśnięte sprzęgło

  • Te samochody wzbudziły zachwyt publiki i gwiazd

    Tak było na odbywającym się właśnie Salonie

  • Bryan Adams zalicytuje swoje auto. Na co wyda pieniądze?

    Okazja dla fanów kanadyjskiego gitarzysty i

Partner serwisu

Ceny nowego
Citroen Berlingo
od 50250 do 89800
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl