Najpopularniejszy w Polsce portal o finansach i biznesie

Money.pl Motoryzacja BMW X5

Opinie BMW X5

Opinie BMW X5 - wszystkie generacje

w klasie samochodów:
Duże terenowe
na podstawie liczby ocen:
106

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 38 ocen)
TAK (78%)
NIE (22%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
5%
Inne
27%
Zawieszenie
22%
Silnik
38%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
38%
Przeniesienie napędu
11%
Układ elektryczny
55%
Inne
16%
  • Średnia ocena:
  • (4.23)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.19
  • Całokształt:
  • (4.36)
  • Ekonomiczność:
  • (3.74)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.81)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (4.10)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (3.67)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.71)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.38)
  • Układ jezdny:
  • (4.50)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.43)
  • Ergonomia:
  • (4.41)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.50)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.38)
  • Wyciszenie:
  • (4.36)

Komentarze użytkowników (106)

Oceny: Komentarze:  
2009-12-14
Arnold
(4.69)
Kupiłem auto od kolesia który nic w nim nie robił. Opony były jak z F1 (bez bierznika).Auto miało 87tyś. Także zaczełem od wymiany opon,oleju,kilku elementów zawieszenia z przodu.Teraz już mam 102 tyś, szykują się tarcze z przodu.Auto jest uniwersalne do
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2005 r., 102000 km
2013-03-12
Jac
(3.23)
Auto kupione nowe w Bawaria motors w Katowicach. Wspaniałe w użytkowaniu. Szkoda, że użytkować sie nie da! Po przejechaniu 8 lat w niezawodnej RAV4 chciałem kupic nowego lexa rx ale nie podobal mi sie i nie było do wyboru diesla. Po weryfikacji ml i q7 pa
pełna ocena: 3.0 d 235KM, 2009 r., 103000 km
2006-02-04
Jacek
(4.69)
Kupiłem ten samochód bo chciałem mieć ekonomicznego SUV´a z dobrymi osiągami. Jazda terenowa to u nas używanie normalnych czyli wyboistych i dziurawych dróg. Offroad jako taki mnie nie interesuje, chociaż pewnie gdyby była opcja reduktora to bym ją
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2004 r., 67 km
2010-01-17
mariusz
(4.38)
W trasie spisuje sie rewelacyjnie, w terenie tez nie zawiedzie, byleby nie plywac w blocie. Duze poczucie bezpieczenstwa i wygoda podrozowania w kazdych warunkach pogodowych. Mozliwosci na drodze, jakie daje X5, wymagaja duzej samokontroli, bo latwo zap
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2006 r., 93000 km
2012-01-10
szymek
(2.62)
Najdroższa i najgorsza bryła jaka miałem w swojej historii. Wliczając to łowy Asi we wraki jakie miałem w swoich czasch studenckich. Mam wrażenie ze firma zatrudnia armie ludzi i mówi im : obsypiemy was złotem ale zróbcie auto super do czasu trwania gwara
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2006 r., 143000 km
2006-12-28
charzyk
(4.77)
Ogólnie auto rodzinne duże i bezpieczne. Naprawde nie można się specjalnie do czegoś przyczepić poza zbyt małą moca - jesli ktoś przesiada się ze 150 km benzynki na nie to może w wyższych przedziałach predkości ( wyprzedzanie ) zdziwić. RADZE NIE PRZESADZ
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2005 r., 49000 km
2013-10-12
bazz
(3.92)
Witam, auto posiadam od 4.2013, mam jeszcze BMW E90.Po pierwsze porównując te 2 samochody to muszę powiedzieć że BMW 3 jest o niebo lepiej przemyślane od X5...parę przykładów: w \"trójce idąc od przodu - kratki wodne na liście - w X5 brak co skutkuje zap
pełna ocena: 3.0 si 272KM, 2007 r., 133000 km
2012-02-13
morel
(4.62)
Generalnie mam to autko już 2 lata i jest to moje najlepsze auto jak do tej pory. Wahałem się czy nie będzie to auto za duże i zbyt paliwożerne. Okazało się, że ani za duże ani za paliwożerne. Miałem przyjemność posiadać przez krótki czas Zafirę II i dosł
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2004 r., 172000 km
2012-02-13
Jakub Ostaszewski
(4.54)
Zdecydowanie polecam. Miałem słabszą wersję \"dizla\" i potwierdziła się kiepska opinia - padła skrzynia biegów po 120 tyś km. Jak wiadomo skrzynia GM. Zdecydowałem się na poliftingowca i był to strzał w 10. Pojazd od 3 lat w moich rękach. Traktuję lepiej
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2006 r., 313000 km
2006-06-27
szymek
(4.54)
Próbowałem pokatować go w terenie, moje wrażnie jest jak najbardziej pozytywne, jedynie opony w terenie za dużo nie pomogą. To poprostu szosowa charakterystyka. W każdym razie auto wcale nie męczy mimo dość pokażnych gabarytów. Czujesz potęgę, nawet otwie
pełna ocena: 3.0i 231KM, 2006 r., 9 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • Peugeot 3008 - tym razem crossover 29.08.2015 (12:02)
    Peugeot 3008 - tym razem crossover
    Koncern PSA pracuje nad drugą generacją modelu 3008. Tym razem będzie mu bliżej do crossoverów, niż minivanów.
Wiadomości Auto-Moto
  • Samochód przyszłości od Mercedesa. Wnętrze jak... salon

    Prototypowy autonomiczny pojazd badawczy

  • Auto na pedały, które waży zaledwie 31 kilogramów

    Przeszedł pomyślnie testy na drogach, wkrótce

  • Wybrały najbardziej kobiecy samochód. Dobra decyzja?

    W jury konkursu zasiadły znane dziennikarki z

Partner serwisu

Ceny nowego
BMW X5
od 229000 do 544600
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl