Na skróty

Money.pl Motoryzacja BMW X5

Opinie BMW X5

Opinie BMW X5 - wszystkie generacje

w klasie samochodów:
Duże terenowe
na podstawie liczby ocen:
105

Wybierz generację:


Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz ?
(na podstawie 37 ocen)
TAK (78%)
NIE (22%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
Karoseria
5%
Inne
27%
Zawieszenie
22%
Silnik
38%
Typowe usterki tego modelu zgłaszane przez oceniających
Silnik
33%
Przeniesienie napędu
11%
Układ elektryczny
50%
Inne
16%
  • Średnia ocena:
  • (4.23)
  • Średnia ocena dla klasy:
  • 4.19
  • Całokształt:
  • (4.37)
  • Ekonomiczność:
  • (3.74)
  • Niezawodność (drobiazgi):
  • (3.82)
  • Niezawodność (poważne usterki):
  • (4.11)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (3.64)
  • Mechanika
  • Silnik (kultura pracy, elastyczność):
  • (4.70)
  • Skrzynia biegów:
  • (4.39)
  • Układ jezdny:
  • (4.49)
  • Komfort
  • Widoczność:
  • (4.44)
  • Ergonomia:
  • (4.42)
  • Wentylacja i ogrzewanie:
  • (4.51)
  • Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów:
  • (4.39)
  • Wyciszenie:
  • (4.39)

Komentarze użytkowników (105)

Oceny: Komentarze:  
2012-12-12
Betlej
(4.69)
Lepszego auta nie miałem. Co do napraw, używam tylko oryginalnych części na ważnych elementach typu zawieszenie, silnik czy elementy układu elektrycznego. Fakt że w tym segmencie nie miałem innego auta i nie potrafię porównać kosztów serwisu oraz awaryjno
pełna ocena: 3.0d 184KM, 2003 r., 261000 km
2011-10-24
jd wrocław 605 238668
(4.46)
auto o ładnej linii, wygodne, dynamiczne, doskonałe na narty i randki. polecam najbogatszą wersję foteli i panorama dach. wystarczy silnik 3.0 z 1 turbiną, można go przerobić na hamownii na taki jak z biturbo, wtedy dynamika jest wystarczająca. nie lubi t
pełna ocena: xDrive40d 306KM, 2010 r., 80000 km
2007-03-31
paweł X5
(4.31)
Samochód daje poczucie wartsci- jesli ktos na to liczy to bedzie zadowolony. Ma swoje zalety jak chociażby 4x4 - zajebisty na ciasnych zakretach. Za każdym razem chce sie jechac. W miescie automat - wskazany. Polecam uzywanie tempomatu. zmniejsza zuzycie
pełna ocena: 3.0i 231KM, 2005 r., 7000 km
2006-12-28
charzyk
(4.77)
Ogólnie auto rodzinne duże i bezpieczne. Naprawde nie można się specjalnie do czegoś przyczepić poza zbyt małą moca - jesli ktoś przesiada się ze 150 km benzynki na nie to może w wyższych przedziałach predkości ( wyprzedzanie ) zdziwić. RADZE NIE PRZESADZ
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2005 r., 49000 km
2006-06-27
szymek
(4.54)
Próbowałem pokatować go w terenie, moje wrażnie jest jak najbardziej pozytywne, jedynie opony w terenie za dużo nie pomogą. To poprostu szosowa charakterystyka. W każdym razie auto wcale nie męczy mimo dość pokażnych gabarytów. Czujesz potęgę, nawet otwie
pełna ocena: 3.0i 231KM, 2006 r., 9 km
2006-02-04
Jacek
(4.69)
Kupiłem ten samochód bo chciałem mieć ekonomicznego SUV´a z dobrymi osiągami. Jazda terenowa to u nas używanie normalnych czyli wyboistych i dziurawych dróg. Offroad jako taki mnie nie interesuje, chociaż pewnie gdyby była opcja reduktora to bym ją
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2004 r., 67 km
2009-12-14
Arnold
(4.69)
Kupiłem auto od kolesia który nic w nim nie robił. Opony były jak z F1 (bez bierznika).Auto miało 87tyś. Także zaczełem od wymiany opon,oleju,kilku elementów zawieszenia z przodu.Teraz już mam 102 tyś, szykują się tarcze z przodu.Auto jest uniwersalne do
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2005 r., 102000 km
2012-02-13
morel
(4.62)
Generalnie mam to autko już 2 lata i jest to moje najlepsze auto jak do tej pory. Wahałem się czy nie będzie to auto za duże i zbyt paliwożerne. Okazało się, że ani za duże ani za paliwożerne. Miałem przyjemność posiadać przez krótki czas Zafirę II i dosł
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2004 r., 172000 km
2012-02-13
Jakub Ostaszewski
(4.54)
Zdecydowanie polecam. Miałem słabszą wersję \"dizla\" i potwierdziła się kiepska opinia - padła skrzynia biegów po 120 tyś km. Jak wiadomo skrzynia GM. Zdecydowałem się na poliftingowca i był to strzał w 10. Pojazd od 3 lat w moich rękach. Traktuję lepiej
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2006 r., 313000 km
2010-01-17
mariusz
(4.38)
W trasie spisuje sie rewelacyjnie, w terenie tez nie zawiedzie, byleby nie plywac w blocie. Duze poczucie bezpieczenstwa i wygoda podrozowania w kazdych warunkach pogodowych. Mozliwosci na drodze, jakie daje X5, wymagaja duzej samokontroli, bo latwo zap
pełna ocena: 3.0d 218KM, 2006 r., 93000 km
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Wiadomości Auto-Moto
  • W Poznaniu nauczą się jeździć na oparach

    Zmieniając nawyki jazdy i jeżdżąc w mądry sposób

  • Te samochody wzbudziły zachwyt publiki i gwiazd

    Tak było na odbywającym się właśnie Salonie

  • Bryan Adams zalicytuje swoje auto. Na co wyda pieniądze?

    Okazja dla fanów kanadyjskiego gitarzysty i

Partner serwisu

Ceny nowego
BMW X5
od 229000 do 487900
Dane generowane na podstawie cen z ogłoszeń dostępnych na autogielda.money.pl
BMW x5
BMW x5 , 0
120 PLN
BMW x5
BMW x5 , 0
1200 PLN
BMW x5
BMW x5 , 0
3500 PLN